Projecten 


Mastodon instantie

Mastodon instantie

Nieuw West Brabant gelooft dat we de belangrijke zaken in het leven samen in eigenaarschap gaan nemen. Dat geldt voor energieopwekking, voedselvoorziening en ook onze online communicatiemiddelen. Nu Twitter in handen is gevallen van ondernemer Elon Musk, is dat een ideaal moment voor een regionale community van Brabanders zelf.

Mastodon is opensourcesoftware om zelf een online sociaal netwerk te hosten. Een Mastodon site is te vergelijken met Twitter of Facebook, maar kent wel enkele belangrijke verschillen. Mastodon is niet beperkt tot communiceren met gebruikers op dezelfde site, en elke site wordt veelal onafhankelijk beheerd. Meer informatie over Mastodon kan je hier vinden.

Nieuw West-Brabant heeft een eigen Mastodon instantie opgezet welke je kunt gebruiken. Deze kan je vinden op: https://nwb.social/


Tot snel op Mastodon!

Project Steering Committee:

  • Jeroen Bots

Team Members

Richard Varghese


 

OOK MEEDOEN?

We werken aan een grote beweging van burgers en ondernemers die verandering initiëren en een voortrekkersrol spelen in de creatie van een lokaal geënte economie. Hoe groter de schaal, hoe sterker de nieuwe samenleving.

Wees ook een early-adopter. Zonder jou is er geen wij en zonder jou is er geen beweging.


Neem contact op​